Jednoduchý recept

Krymské vareňje z pomerančů

  • Ukrajina
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58540

Ingredience

1 kg Cukr krupice
1 kg Pomeranče
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 87 kcal
Kilojoule 363kJ
6% Sacharidy 22 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
0% Bílkoviny 0 g

Krymské vareňje z pomerančů postup přípravy receptu:

1

Omyté pomeranče rozpůlíme, odstraníme zbytek stopky, každou polovinu nakrájíme na tenké plátky a odstraníme jadérka, aby zavařenina nedostala hořkou příchuť.

2

Dále uvaříme cukrový sirup. Do širšího kastrolu nasypeme cukr, zalijeme vodou, přivedeme do varu a vaříme, až se cukr rozpustí.

3

Do sirupu poté vložíme dílky pomerančů a vaříme je zvolna 1,5 - 2 hodiny na velmi mírném ohni.

4

Pomerančové vareňje necháme vystydnout, naplníme jím sklenice, uzavřeme a uložíme do chladna.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítán čas, potřebný k naložení ovoce a k vychladnutí zavařeniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept