Dušená rýže se sardinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená rýže se sardinkami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58591 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 g | Citronová kůra |
25 ml | Citronová šťáva |
8 g | Cukr krupice |
40 ml | Ocet rýžový |
40 g | Pažitka |
180 g | Rýže dušená |
160 g | Sardinka obecná |
30 g | Sůl mořská |
15 ml | Víno rýžové čínské |
15 g | Wasabi pasta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 64,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Pažitka, Rýže dušená, Víno rýžové čínské, Wasabi pasta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet rýžový , Sardinka obecná, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená rýže se sardinkami postup přípravy receptu:
1 | Syrové filety ze sardinek omyjeme, osušíme, posypeme mořskou solí a necháme hodinu uležet. Znovu omyjeme a osušíme. Do misky nalijeme ocet, přilijeme rýžové víno, citronovou šťávu, přidáme cukr a citronovou kůru. Důkladně promícháme, přiložíme filety, promícháme a dáme do lednice na 2 hodiny marinovat. |
2 | Sardinky vyjmeme, osušíme, z dušené rýže vytvoříme na talířcích malé kopečky, sardinky potřeme z jedné strany pastou wasabi a položíme na rýžové kopečky. Nakonec posypeme posekanou pažitkou. |
Poznámka
Servírujeme studené.