Recept

Roláda z mletého vepřového boku

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Roláda z mletého vepřového boku 5 1
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 20082

Ingredience

1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
200 g Hrášek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Salám měkký
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 g Solamyl
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
1000 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

74% Kalorie 1,468 kcal
Kilojoule 6 141kJ
7% Sacharidy 24 g
181% Tuky 136 g
38% Sodík 760 mg
61% Bílkoviny 34 g

Roláda z mletého vepřového boku postup přípravy receptu:

1

Na pánvi na troše másla usmažíme vejce a smícháme je se salámem nakrájeným na kostičky a s hráškem.

2

Alobal navlhčíme a rozetřeme na něj směs okořeněného umletého bůčku, solamylu a smetany. Potřeme hořčicí a navrch naneseme připravenou náplň.

3

Stočíme pomocí alobalu do rolády, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Roláda z mletého vepřového boku
Dělala jsem dvě rolády z "light" bůčku. Společně se smetanou, a ještě 33 % je to opravdu kalorická bomba. Smetanu bych nahradila mlékem nebo alespoň použila smetanu 10%. Já přidala mléko s troškou smetany, stačilo méně než uvádí recept, jelikož je řidší. Solamylu stačí taky méně než uvádí recept. U náplně jsem postupovala tak, že jsem na trošce oleje osmahla salám, přidala prohřát hrášek a nakonec vejce. Může se na začátku přidat i cibulka. Na rolování masových rolád používám fólii, pokládám ji na mírně navlhčenou pracovní plochu stolu - neklouže. Pro mě fajn recept, ale s mlékem a menším množstvím Solamylu. Jinak smíchané maso je dobré nechat chvíli v chladu odležet, lépe se s ním pak pracuje.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept