Kuřecí prsa se sladkokyselou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí prsa se sladkokyselou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58681 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Badyán |
1 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
150 g | Karotka |
120 g | Kedlubna |
600 g | Kuřecí prsa |
60 ml | Olej rostlinný |
3,5 polévková lžíce | Sójová omáčka |
1 kávová lžička | Solamyl |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 ml | Víno bílé |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
250 ml | Vývar drůbeží |
2 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 790,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,2mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Karotka, Kedlubna, Olej rostlinný, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Kuřecí prsa, Solamyl, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sójová omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí prsa se sladkokyselou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso rozkrájíme na silnější nudličky. Karotku i kedlubnu očistíme a nakrájíme na tenčí hranolky. Cibuli krájíme nadrobno. |
2 | Na oleji smažíme maso s cibulí, přidáme karotku, kedlubnu, koření, zarestujeme. Poté vmícháme sójovou omáčku, víno, vývar, cukr, sůl a Solamyl, který jsme rozmíchali ve vodě. Směs pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Jako přílohu volíme rýži.