Jednoduchý recept

Roštěnky s párkem a hráškem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58835

Ingredience

1 ks Cibule
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
250 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
1 dl Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
200 g Párky Debrecínské
2 špetka Sůl
2 dl Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 567 kcal
Kilojoule 2 370kJ
2% Sacharidy 8 g
61% Tuky 46 g
12% Sodík 236 mg
49% Bílkoviny 27 g

Roštěnky s párkem a hráškem postup přípravy receptu:

1

Omyté maso rozkrájíme na plátky, po obvodu nařízneme, osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Poté ztlumíme plamen, k masu přidáme na kolečka pokrájené oloupané párky a společně opékáme. Měkké maso vybereme, zbylý tuk z masa zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme vínem, přivedeme k varu a odstavíme.

2

V jiné pánvi na rozpáleném másle osmahneme do měkka cibuli, přidáme scezený a okapaný hrášek, ochutíme zbylou solí, pepřem, přimícháme na tenké plátky krájený česnek a vše dohromady podusíme.

3

Maso podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Přidáme párky, hrášek, zalijeme šťávou a jídlo podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept