Cibulový salát s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulový salát s tuňákem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58913 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 špetka | Chilli koření mleté |
400 g | Cibule |
25 ml | Citronová šťáva |
100 g | Majonéza |
150 g | Paprika červená |
1 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
120 g | Tuňák ve vlastní šťávě |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 362,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,0mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Citronová šťáva, Majonéza, Paprika červená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Tuňák ve vlastní šťávě mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulový salát s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a překrojíme napůl, papriku zbavíme jádřince, nakrájíme na tenké proužky, petrželku posekáme najemno. Tuňáka vyklopíme z konzervy a trochu rozmělníme vidličkou. |
2 | Do salátové mísy vsypeme cibuli s paprikou a promícháme. Přidáme majonézu, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a promícháme. Povrch poklademe kousky tuňáka, posypeme špetkou chilli koření, petrželkou a před podáváním necháme v lednici půl hodiny uležet. |