Špagety se smetanou a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety se smetanou a bylinkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5901 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Pažitka |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
500 g | Špagety, Makarony |
185 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 318,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Pažitka, Špagety, Makarony mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety se smetanou a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím smícháme v rendlíku vývar, smetanu a nastrouhanou citronovou kůru. Směs přivedeme k varu, snížíme teplotu a za občasného míchání asi 10min povaříme do zhoustnutí. |
3 | Poté omáčkou přelijeme v hrnci těstoviny, přisypeme najemno nakrájené bylinky, promícháme, rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |
4 | Můžeme dozdobit tenkými proužky citronové kůry. |