Kořeněný krab s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněný krab s fazolkami
Kořeněný krab s fazolkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59016 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli omáčka |
4 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
0,5 kávová lžička | Fagara |
250 g | Fazolové lusky |
350 g | Krab |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
30 ml | Olej sezamový |
90 ml | Sherry brandy |
1 polévková lžíce | Sójová omáčka |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 51,6mg |
Draslík | 372,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 260,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Cibulka jarní, Citronová kůra, Krab, Olej rostlinný, Olej sezamový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fagara, Fazolové lusky, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sójová omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněný krab s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné zelené fazolky uvaříme doměkka. |
2 | Smícháme sherry, sezamový olej, sójovou omáčku, chilli omáčku a fagaru. |
3 | Na pánvi rozehřejeme olej a krátce na něm osmahneme nastrouhanou citronovou kůru a nasekaný česnek. Přidáme na kousky nakrájené krabí maso a znovu krátce osmahneme. |
4 | Nakonec krabí maso přelijeme připravenou kořeněnou omáčkou a prohřejeme. Pokrm upravíme na mísu, posypeme na plátky nakrájenou jarní cibulkou a obložíme fazolkami. |