Jablečné noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečné noky
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Klasod |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 59368 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
0,5 kg | Jablka |
14 dkg | Mouka pšeničná hrubá |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 551kJ
24% Sacharidy 86 g
2% Tuky 1 g
1% Sodík 23 mg
13% Bílkoviny 8 g
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 267,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 135,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečné noky postup přípravy receptu:
1 | Jablka nastouháme na jemno a smícháme s moukou. Necháme chvíli stát, aby se mouka nasákla jablečnou šťávou. |
2 | Mezitím dáme vařit vodu. Noky vytvarované z připravené směsi vkládáme do vařící vody a vaříme 8 minut. |