Šlehačkový zakysaný krém - domácí Crème Fraîche - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šlehačkový zakysaný krém - domácí Crème Fraîche
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60353 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
200 ml | Smetana na šlehání |
2 polévková lžíce | Smetana zakysaná15% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Smetana zakysaná15% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana na šlehání nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Šlehačkový zakysaný krém - domácí Crème Fraîche postup přípravy receptu:
1 | Do poháru na zavařeniny nalijeme 200 ml smetany na šlehání, přidáme 2 lžíce zakysané kvalitní smetany, sklenici uzavřeme a směs důkladně protřepeme. |
2 | Pak necháme smetanovou směs stát při pokojové teplotě 8 - 24 hodin do doby, až velmi zhoustne. |
3 | Před použitím směs prošleháme na hustý smetanový krém. |
Poznámka
Šlehačkový zakysaný krém-domácí výroba plně nahradí zakoupený Crème Fraîche. Krém musíme spotřebovat do 10 dní, uchováváme ho v chladničce.