Jablečný mošt - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný mošt
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60624 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
6 kg | Jablka |
Nutriční hodnoty jedné porce
40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 264kJ
58% Sacharidy 207 g
3% Tuky 3 g
1% Sodík 15 mg
7% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 207g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 57g |
Vitamín A | 810,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Jablečný mošt postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. |
2 | Nastrouháme je. |
3 | Jablka necháme vykapat přes sítko, poté je přes sítko vyždímáme. |
4 | Šťávu plníme do sklenic a sterilujeme 15 minut při teplotě 85-90 °C (podlité do čtvrtiny výšky sklenic vodou). |
Poznámka
Není nad domácí mošt - 100 % přírodní složení.
Mošty dělávám, kdo nemá odšťavňovač nebo jiné zařízení s lisem, tak je tohle pro menší množství dobrá volba. Slupky jsem ponechala a lisuji pomocí gázy nebo řídkého plátýnka. Nechávám několik hodin v chladu ustát, aby se usadil kal. Nevím ale, jestli stačí láhve zalít v hrnci do čtvrtiny, já dávám vody více, kousek pod hrdlo, aby se mošt dobře prohřál v celé láhvi.