Hruškový salát s fenyklem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hruškový salát s fenyklem a sýrem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60676 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Fenykl |
1 ks | Hruška |
200 g | Pampeliškové listy |
85 g | Sýr Parmezán |
Zálivka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 polévková lžíce | Med včelí |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 14,5mg |
Draslík | 220,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pampeliškové listy, Sýr Parmezán, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenykl, Hruška, Citrónová šťáva, Pepř bílý, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hruškový salát s fenyklem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Omytou velkou letní hrušku a očištěný fenykl rozpůlíme. Z hrušky vykrojíme jadřinec a pokrájíme ji na plátky. Fenykl ostrým nožem nakrájíme na velmi tenké plátky a přidáme do mísy k hrušce. Sýr parmezán nastrouháme na hoblinky. Mladé listy pampelišek dobře omyjeme, vodu setřepeme a listy rozkrájíme na 2-3 díly. Přimícháme je i se sýrem k hrušce. |
2 | Připravíme si zálivku: v misce metličkou vyšleháme olivový olej s ostrou hořčicí, tekutým medem, citrónovou šťávou, solí a pepřem podle chuti. Poté vmícháme zálivku do salátu a hned podáváme. |
Poznámka
Hruška by měla být zralá, sladká. Listy pampelišek jsou nahořklé, ale velmi zdravé, můžeme je nahradit rukolou.