Recept

Žloutková pěna Zabaione

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 61293

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
150 g Jahody zahradní
150 g Ostružiny
8 ks Vaječný žloutek slepičí
4 polévková lžíce Víno Marsalla

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 300 kcal
Kilojoule 1 254kJ
8% Sacharidy 30 g
22% Tuky 16 g
1% Sodík 30 mg
18% Bílkoviny 10 g

Žloutková pěna Zabaione postup přípravy receptu:

1

Žloutky z čerstvých vajec dáme do misky, kterou postavíme do vodní lázně. Ke žloutkům přidáme cukr a víno. Na mírném ohni důkladně šleháme metličkou žloutky s cukrem až do zhoustnutí. Potom ihned odstavíme z vodní lázně.

2

Na talířky upravíme nakrájené ovoce, zalijeme žloutkovým krémem a dáme gratinovat do středně vyhřáté trouby na 4-5 minut. Gratinujeme jen pod horní spirálou, aby se na krému vytvořila krusta.

3

Hotový dezert poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Můžeme použít i maliny nebo borůvky. Pokud chceme jen pěnu bez ovoce, krém nalijeme do skleniček a poprášíme vanilkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept