Žloutková pěna Zabaione - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žloutková pěna Zabaione
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Emanuele Ridi |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 61293 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
150 g | Jahody zahradní |
150 g | Ostružiny |
8 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 polévková lžíce | Víno Marsalla |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 740,4mg |
Draslík | 184,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 950,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,9mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jahody zahradní, Ostružiny, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Víno Marsalla nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Žloutková pěna Zabaione postup přípravy receptu:
1 | Žloutky z čerstvých vajec dáme do misky, kterou postavíme do vodní lázně. Ke žloutkům přidáme cukr a víno. Na mírném ohni důkladně šleháme metličkou žloutky s cukrem až do zhoustnutí. Potom ihned odstavíme z vodní lázně. |
2 | Na talířky upravíme nakrájené ovoce, zalijeme žloutkovým krémem a dáme gratinovat do středně vyhřáté trouby na 4-5 minut. Gratinujeme jen pod horní spirálou, aby se na krému vytvořila krusta. |
3 | Hotový dezert poprášíme moučkovým cukrem a podáváme. |
Poznámka
Můžeme použít i maliny nebo borůvky. Pokud chceme jen pěnu bez ovoce, krém nalijeme do skleniček a poprášíme vanilkovým cukrem.