Jednoduchý recept

Osso buco - telecí morková kost

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 61391

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová kůra
1 l Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 hrst Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
4 ks Telecí kosti
200 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 181 kcal
Kilojoule 758kJ
2% Sacharidy 7 g
14% Tuky 10 g
43% Sodík 858 mg
11% Bílkoviny 6 g

Osso buco - telecí morková kost postup přípravy receptu:

1

Telecí kosti s morkem (nejlépe lýtkové) po obou stranách osolíme a zlehka obalíme v hladké mouce.

2

V hrnci rozpustíme máslo a maso na něm restujeme po obou stranách. Dbáme, abychom maso nikde nepropíchli, vytekla by šťáva.

3

K opečenému masu přidáme nasekanou cibuli, trochu vývaru a ještě chvíli restujeme. Přilijeme víno a necháme je odpařit. Znovu přilijeme trochu vývaru. Pod pokličkou vše dusíme 1-1,5 hodiny.

4

K měkkému masu přidáme jemně nakrájený česnek, citronovou kůru a petržel i s natí. Vše promícháme a necháme do podávání odpočinout.

Poznámka

Vhodnou přílohou je šafránové rizoto.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept