Bílková poleva na lité perníky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bílková poleva na lité perníky
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61441 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Cukr moučkový |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 82 kcal
Kilojoule 342kJ
6% Sacharidy 20 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 14 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 14,3mg |
Vláknina | 5,2mg |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Bílková poleva na lité perníky postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme moučkový cukr s bílky. Přidáme citronovou šťávu a vše třeme tak dlouho, až vznikne hustá, hladká poleva. |
2 | Polevu ihned použijeme na zdobení, můžeme ji do druhého dne uchovat v ledničce. Před použitím polevu ještě dobře promícháme. |