Zázvorová srdíčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zázvorová srdíčka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61704 |
Kategorie: | Vánoční cukroví |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 špetka | Kypřicí prášek do pečiva |
200 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
30 g | Zázvor kandovaný |
Na potření a posypání | |
1 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
40 g | Zázvor kandovaný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 85,8mg |
Draslík | 14,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 71,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Zázvor kandovaný, Smetana 12% (konzumní), Zázvor kandovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zázvorová srdíčka postup přípravy receptu:
1 | Na pracovní ploše smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem, studeným nakrájeným máslem, vejcem a na kostičky nakrájeným kandovaným zázvorem. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu odpočinout v chladu. |
2 | Těsto rozválíme na plát silný 3mm. Vykrájíme z něj srdíčka a urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem. |
3 | Cukroví na plechu potřeme žloutkem rozmíchaným se smetanou a posypeme kostičkami kandovaného zázvoru. Necháme chvíli v chladu odpočinout. |
4 | Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut dozlatova. Po upečení necháme vychladnout. |