Mátový marcipán s vlašskými ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mátový marcipán s vlašskými ořechy
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61784 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
2 polévková lžíce | Likér mentolový |
300 g | Marcipánová hmota surová |
1 polévková lžíce | Mléko plnotučné sušené |
50 g | Ořechy vlašské |
100 g | Poleva čokoládová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,7mg |
Draslík | 41,7mg |
Vláknina | 850,0mg |
Vitamín A | 1,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ořechy vlašské, Poleva čokoládová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marcipánová hmota surová, Mléko plnotučné sušené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Likér mentolový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mátový marcipán s vlašskými ořechy postup přípravy receptu:
1 | Na pracovní ploše prohněteme marcipán s mentolovým likérem. Pokud je směs lepivá, přisypeme trochu sušeného mléka (nebo škrobu). |
2 | Z připravené hmoty tvarujeme malé kuličky. Do každé kuličky lehce vmáčkneme poloviny vlašských ořechů. Cukroví necháme chvíli v chladu. |
3 | Marcipánové kuličky potom do poloviny namáčíme v rozehřáté čokoládové polevě. Necháme na pečicím papíru zaschnout. |