Salát z hlávkového zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z hlávkového zelí
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62382 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
100 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 189,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 98,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z hlávkového zelí postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme hlávkové zelí na jemné nudličky a spaříme ve vroucí vodě. |
2 | Po vychladnutí přidáme na jemno nastrouhanou mrkev, okmínujeme, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a vmícháme petrželku nahrubo nakrájenou. |