Hovězí s ústřičnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí s ústřičnou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 63041 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
450 g | Hovězí zadní vařené |
2 kávová lžička | Mouka kukuřičná |
2 kávová lžička | Olej sezamový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
3 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
3 polévková lžíce | Ořechový olej |
2 ks | Paprika červená |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 101,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Olej sezamový, Omáčka ústřicová, Paprika červená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí zadní vařené, Mouka kukuřičná, Omáčka sójová, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ořechový olej nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí s ústřičnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí nakrájíme na plátky 5 cm dlouhé a 5 mm tlusté. Dáme je do omáčky připravené ze sójové omáčky, sezamového oleje, sherry a kukuřičné mouky. Necháme 20 minut odležet. |
2 | Ve woku rozpálíme ořechový olej. Poté na něm opékáme 5 minut hovězí maso a dáme ho stranou. |
3 | Nakrájíme papriky a opečeme je na zbylém oleji ve woku – opékáme je tak 3-4 minuty, poté přidáme ústřicovou omáčku. Poté je rozdělíme na talíře a posypeme nasekanými jarními cibulkami. Přidáme maso a ihned podáváme. |
Poznámka
Papriky můžeme zvolit i odlišných barev.