Jednoduchý recept

Vepřo-knedlo-zelo

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6318

Ingredience

1 špetka Kmín celý
1 špetka Sůl
750 g Vepřová pečeně

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 535 kcal
Kilojoule 2 237kJ
0% Sacharidy 0 g
60% Tuky 45 g
8% Sodík 159 mg
53% Bílkoviny 30 g

Vepřo-knedlo-zelo postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso očistíme, omyjeme, osušíme, posypeme kmínem a osolíme na straně, kde není kůže. Takto připravené maso dáme do pekáče kůží dolu a pečeme zhruba 1 hodinu za občasného polévání vlastní šťávou. Později poléváme horkým vývarem nebo horkou vodou.

2

Poté maso otočíme kůží nahoru, chvíli necháme kůži osušit a poté ji nakrojíme na kostičky či plátky a silně osolíme. Maso necháme dopéct dorůžova.

Poznámka

Jako přílohy jsou vhodné houskové nebo bramborové knedlíky a dušené zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept