Golubce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Golubce
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63586 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Hovězí maso mleté |
500 g | Kapusta hlávková |
2 špetka | Kmín drcený |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
80 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové maso mleté |
2 l | Voda pitná |
Na vymazání | |
---|---|
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Na zahuštění | |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 162,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 19g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 153,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Kapusta hlávková, Kmín drcený, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Golubce postup přípravy receptu:
1 | Omytou kapustu necháme okapat a rozebereme na listy, kterým odkrojíme silná „žebra“. Listy vložíme do vroucí vody (1,2 l vody) a spaříme. |
2 | Zapékací mísu vytřeme olejem. |
3 | Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme se solí, slaninu nakrájíme na kostičky. |
4 | V míse promícháme mleté maso, přidáme cibuli, česnek, slaninu, pepř, rozšlehané vejce a tolik strouhanky, abychom umíchali kompaktní hmotu. |
5 | Z masové směsi tvarujeme válečky, které zabalíme do jednotlivých okapaných spařených listů. Závitky klademe do zapékací mísy, sypeme kmínem, podlijeme vodou (0,4 l vody) a dáme do trouby předehřáté na 160 °C péci na 45 – 50 minut. |
6 | Upečené závitky vyjmeme a držíme na teple, výpek zaprášíme moukou, rozšleháme s vodou a necháme chvíli provařit. |
7 | Závitky podáváme přelité omáčkou. |
Poznámka
Jako přílohu volíme vařené brambory.