Cheesecake s banány v karamelu I - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 215 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cheesecake s banány v karamelu I
Cheesecake s banány v karamelu I
Celkový čas: | 215 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63611 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
6 ks | Banány |
50 g | Banány sušené |
200 g | Celozrnné sušenky |
2 ks | Citrony |
50 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Mandle plátky |
145 g | Máslo čerstvé |
400 g | Salko karamel |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
500 g | Sýr krémový |
500 g | Sýr Ricotta |
1 kávová lžička | Vanilková pasta |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 163,4mg |
Draslík | 572,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 919,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Banány sušené, Citrony, Cukr krupice, Skořice mletá, Sýr krémový, Sýr Ricotta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Celozrnné sušenky, Mandle plátky, Salko karamel, Vanilková pasta nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cheesecake s banány v karamelu I postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 170 °C. |
2 | Rozmixujeme celozrnné sušenky a sušené banánové lupínky, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a promícháme se 115 ti gramy rozehřátého másla. Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno formy ( kulatá dortová otevírací forma o průměru 23 cm ) kterou jsme předtím vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem. Formu obalíme potravinářskou folií a vložíme ji do pekáče zhruba do poloviny naplněného vodou. Voda nesmí natéct do formy ani z pekáče přetékat. |
3 | Připravíme náplň. 2 zralé banány citronovou šťávu z jednoho citronu nahladko rozmixujeme, nebo rozmačkáme vidličkou. |
4 | Prošleháme smetanový sýr a ricottu ve velké míse. Přidáme čtyři vejce, karamelové kondenzované mléko, vanilkovou pastu, skořici a banánové pyré, znovu prošleháme. |
5 | N8plň upravíme na sušenkový základ a formu v pekáči s vodou dáme do předehřáté trouby. Ve vodní lázni pečeme asi hodinu až hodinu a čtvrt, dokud náplň kromě malého místa ve středu neztuhne. Vyjmeme formu z vodní lázně a nožem s kulatou špičkou koláč uvolníme od ráfku, aby nepopraskal. Necháme zcela vychladnout ve formě a uložíme ho alespoň na 3 hodiny do chladničky. |
6 | Na suché pánvi za stálého míchání opražíme mandle dozlatova a na talíři je necháme vychladnout. |
7 | Na velké pánvi rozehřejeme za stálého míchání 50 gramů krupicového cukru a 30 gramů másla. Když začne cukr karamelizovat, přidáme 4 na kolečka nakrájené banány a v karamelu je obalíme. Odstavíme pánev a na banány vymačkáme citronovou šťávu z půlky citronu. Takto připravené banány upravíme na cheesecake, okraj posypeme praženými mandlovými lupínky, pokrájíme na 12 porcí a podáváme. |
Poznámka
Tento cheesecake můžeme podávat i se šlehačkou.