Cheesecake s popcornem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cheesecake s popcornem
Cheesecake s popcornem
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 65 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63694 |
Kategorie: | Cheesecake |
Ingredience
80 g | Celozrnné sušenky |
25 g | Cukr krupice |
25 g | Cukr muscovado |
250 g | Mascarpone |
95 g | Máslo čerstvé |
100 g | Popcorn |
200 g | Salko |
80 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
250 g | Sýr krémový |
1 kávová lžička | Vanilková pasta |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 105,9mg |
Draslík | 41,8mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 326,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sýr krémový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Celozrnné sušenky, Cukr muscovado, Popcorn, Salko, Vanilková pasta nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cheesecake s popcornem postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 170 °C. |
2 | Celozrnné sušenky a 50 gramů popcornu ( ideální je popcorn s tofé polevou )rozmixujeme, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Drobečky vsypeme do mísy a smícháme je se 70 ti gramy rozehřátého másla. Formu na pečení 12 ti malých cheesecake ( muffinů )o průměru 5 cm vytřeme máslem a do každé prohlubně ve formě dáme lžíci směsi, kterou pevně přitlačíme. Zbytek směsi odložíme na posypání. |
3 | Do velké mísy dáme mascarpone a smetanový sýr, prošleháme. Přidáme vejce, kondenzované mléko, vanilkovou pastu nebo příchuť a znovu dohladka prošleháme. Náplň rozdělíme do 12 ti prohlubní formy tak, aby byly téměř plné. ( Je možné, že nespotřebujeme všechnu náplň, záleží na velikosti formy ). Každý dortík posypeme trochou odložené sušenkové směsi s popcornem a dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme asi 20 - 25 minut tak, aby ztuhly kromě malého místa uprostřed. Necháme je vychladnout, vyklopíme z formy a na několik hodin je uložíme do chladničky. |
4 | Příprava sladké omáčky. 25 gramů krupicového, 25 gramů cukru muscovado a 25 gramů másla dáme do rendlíku a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přimícháme smetanu ke šlehání a ohříváme dál, dokud směs nezhoustne. Necháme vychladnout. |
5 | Dortíky dáme do košíčků na muffiny, nebo volně na tác. Každý cheesecake polijeme trochou sladké omáčky a posypeme popcornem. Omáčku, která nám zbyla, nabízíme ve džbánku na přelití. |
Poznámka
Pokud použijeme doma připravený popcorn, pečlivě z něj odstraníme nerozpuklá zrna, protože kousnutí do nich není nic příjemného.