Studená avokádová polévka s dýní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená avokádová polévka s dýní
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63808 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
2 polévková lžíce | Celer - nať |
1 stroužek | Česnek |
2 špetka | Chilli koření mleté |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
2 špetka | Sůl mořská |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Vařená dýně | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
400 g | Dýně Hokkaidó |
4 ks | Nové koření celé |
5 ks | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 5,1mg |
Draslík | 526,7mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 282,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Česnek, Chilli koření mleté, Zakysaná smetana, Bobkový list, Nové koření celé, Pepř černý celý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Petržel kudrnka, Sůl mořská, Dýně Hokkaidó, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená avokádová polévka s dýní postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce s vroucí osolenou vodou dáme vařit oloupané kousky dýně. Přidáme celý pepř, bobkový list a nové koření. Vaříme je přibližně 10-12 minut pod poklicí doměkka. Poté dýni scedíme, vývar zachytíme, dýni pokrájíme na malé kousky a dáme do mixéru. |
2 | Omyté avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku, dužinu vyškrabeme a přidáme k dýni. Přilijeme 400ml vývaru z dýně, přidáme zakysanou smetanu, omytou celerovou nať, chilli koření, sůl a utřený stroužek česneku. Vše rozmixujeme dohladka na řidší pyré. Omytou petrželku kudrnku pokrájíme nadrobno. |
3 | Polévku posypeme petrželkou a podáváme. |
Poznámka
Tip: V teplých měsících podáváme polévku studenou, když je chladno, ohřejeme ji. K polévce můžeme podat osmažené česnekové kostičky celozrnného pečiva, nebo i pikantní restované krevetky.