Anglické tofé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 67 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anglické tofé
Anglické tofé
Celkový čas: | 67 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 65 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | tomaš |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 63857 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
450 g | Čokoláda hořká |
520 g | Cukr krupice |
40 g | Kukuřičný sirup |
450 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
80 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 104g |
---|---|
Cholesterol | 108,0mg |
Draslík | 2,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 99,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda hořká, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kukuřičný sirup nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Anglické tofé postup přípravy receptu:
1 | Silikonovou podložkou, nebo alobalem postříkaným olejem ve spreji, vyložíme pečicí plech. |
2 | Nalijeme vodu do rendlíku o objemu 3,6 litru, přidáme světlý kukuřičný sirup, máslo sůl a cukr a mícháme na středně silném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Velkým navlhčeným štětcem setřeme sirup ze stěny rendlíku, tím zabráníme tvorbě krystalů. Přivedeme k varu a do sirupu vložíme cukrářský teploměr. |
3 | Zahříváme až do teploty 149 °C a pak směs nalijeme v tenké vrstvě na připravený pečicí plech. Několik minut ji necháme tuhnout a dokud je hmota ještě ohebná, nožem, nebo rádélkem na pizzu naznačíme na povrchu obdélníky o rozměrech 5 x 2,5 cm. Potom necháme tofé vychladnout do pokojové teploty. |
4 | Po vychladnutí tofé opatrně nalámeme podle naznačených čar. Takto získáme 25 tyčinek. Podáváme je samotné, nebo částečně, či zcela namáčené v rozehřáté, temperované čokoládě. Na čokoládě můžeme pomocí vidličky vytvářet ozdobné vzory. Ve vzduchotěsné nádobě v chladnější místnosti tyčinky vydrží až 14 dní. |
Poznámka
K tomuto tofé se výborně hodí pražené ořechy, které dodají další chuť a křupavost. Je jen na nás, jaké ořechy zvolíme.