Nejlepší pomazánka z tresčích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší pomazánka z tresčích jater
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64265 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
35 g | Cibule červená |
115 g | Játra tresčí v oleji |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
50 g | Okurky nakládané |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,3 kávová lžička | Sůl |
115 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 67,2mg |
Draslík | 48,5mg |
Vláknina | 559,3mg |
Vitamín A | 30,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky nakládané, Sůl, Tvaroh měkký - nízkotučný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Játra tresčí v oleji, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nejlepší pomazánka z tresčích jater postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a okurku nakrájíme nadrobno, petrželovou nať posekáme najemno. |
2 | Změklé máslo ušleháme se solí, po částech zašleháme tvaroh, mléko a tresčí játra. Směs vyšleháme dojemna, poté přimícháme ostatní suroviny. |
3 | Před podáváním necháme pomazánku vychladit. |