Linecký koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linecký koláč
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6428 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
55 g | Cukr moučkový |
300 g | Kompot broskvový |
450 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
85 g | Tuk Hera jedlý |
1 ks | Vejce slepičí |
1 balení | Želatina v prášku |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 48,4mg |
Draslík | 61,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 47,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Cukr moučkový, Pudinkový prášek - vanilkový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Tuk Hera jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Želatina v prášku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Linecký koláč postup přípravy receptu:
1 | Zpracujeme mouku, cukr, heru, vejce a citronovou kůru a těsto necháme asi 30 minut odležet. |
2 | Poté je vyválíme a přeneseme na vymazaný plech. |
3 | Uvaříme pudink, horký nalijeme na upečený koláč a poklademe ovocem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
4 | Koláč potom polijeme želatinou připravenou podle návodu. |