Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 100 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64291

Ingredience

1,5 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná
Na vaření
5 l Voda pitná
Na plech
40 g Sádlo škvařené

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 379 kcal
Kilojoule 1 584kJ
18% Sacharidy 65 g
11% Tuky 8 g
18% Sodík 351 mg
18% Bílkoviny 10 g

Bagely postup přípravy receptu:

1

Plech vymažeme rozpuštěným sádlem.

2

Rozdrobené droždí utřeme s cukrem, rozmícháme se lžící vody a trochou mouky. Necháme vzejít kvásek.

3

Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí, přidáme vzešlý kvásek a tolik vody, abychom vypracovali nelepivé hladké těsto. Pod utěrkou na teple necháme těsto vykynout.

4

Z vykynutého těsta vyválíme válečky, spojíme do kroužků. Přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme opět kynout.

5

Dáme vařit vodu do hrnce a vykynuté kroužky po 2 – 3 kusech vkládáme do vody, která se vaří, ale jen jemným perlením. Kroužky vaříme bez poklice asi půl minuty z každé strany.

6

Okapané bagely klademe na vymazaný plech, v troubě předehřáté na 200 °C pečeme dozlatova, asi 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept