Recept

Sedmikráskové citrónové cupcakes

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 64525

Ingredience

Na ozdobu
1 hrst Sedmikráska
Citrónový krém
4 polévková lžíce Citrónová šťáva
675 g Cukr moučkový
300 g Máslo čerstvé
1 ks Vanilkový lusk
Těsto
4 polévková lžíce Citrónová kůra
1,5 polévková lžíce Citrónová šťáva
1,5 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
3 polévková lžíce Mléko plnotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
270 g Máslo čerstvé
1,5 kávová lžička Soda jedlá
1 ks Vanilkový lusk
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 410kJ
10% Sacharidy 36 g
28% Tuky 21 g
4% Sodík 85 mg
5% Bílkoviny 3 g

Sedmikráskové citrónové cupcakes postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 170°C a připravíme si formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. 4 chemicky neošetřené omyté citróny osušíme a jemně nastrouháme, pak z citrónů vymačkáme do skleničky šťávu. Sedmikrásky opatrně omyjeme, vodu setřepeme a na chvíli je dáme do skleničky s vodou, aby nám nezvadly.

2

Připravíme si citrónový krém: do jedné mísy prosijeme moučkový cukr. Do druhé mísy dáme změklé pokrájené máslo, z vanilkového lusku vyškrabaná semínka a 4 lžíce citrónové šťávy. Ručním elektrickým šlehačem směs šleháme asi 1-2 minuty do doby, až se vše krásně spojí. Pak postupně, v několika dávkách, budeme přidávat moučkový cukr. (Cukr se totiž v menších dávkách lépe zašlehá do krému.) Krém by měl být hladký a nadýchaný. Z krému odebereme necelou 1/5 a odložíme ji, protože toto množství použijeme do těsta.

3

Připravíme si těsto: do mísy prosijeme hladkou mouku s kypřícím práškem, jedlou sodou a přimícháme cukr. Přidáme na kousky pokrájené změklé máslo, všechnu citrónovou kůru, 1.5 lžíce citrónové šťávy a čerstvá vejce. Směs šleháme ručním elektrickým šlehačem do doby, až se všechny suroviny spojí.

4

Z jednoho vanilkového lusku vyškrábneme do hrnečku všechna zrníčka a promícháme je s 3 lžícemi mléka.

5

Za stálého šlehání přidáme vanilku s mlékem a šleháme dalších 30-60 sekund do doby, až se nám vše spojí. Nakonec zašleháme necelou 1/5 citrónového krému. Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané. Těstem naplníme košíčky tak, že těsto nabereme polévkovou lžicí a malou lžičkou ho ze lžíce seškrábneme do košíčku. Tak naplníme všechny košíčky do 2/3.

6

Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout.

7

Krém vložíme ho do cukrářského pytlíku s ozdobnou hubičkou.

8

Košíšky ozdobíme krémem. Krém ozdobíme květy sedmikrásek. Košíčky poklademe na tác a můžeme podávat. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept