Sedmikráskové citrónové cupcakes - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sedmikráskové citrónové cupcakes
Sedmikráskové citrónové cupcakes
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 64525 |
Kategorie: | Cupcake |
Ingredience
Na ozdobu | |
---|---|
1 hrst | Sedmikráska |
Citrónový krém | |
4 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
675 g | Cukr moučkový |
300 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Vanilkový lusk |
Těsto | |
4 polévková lžíce | Citrónová kůra |
1,5 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
1,5 kávová lžička | Kypřící prášek do pečiva |
270 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1,5 kávová lžička | Soda jedlá |
1 ks | Vanilkový lusk |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 69,5mg |
Draslík | 13,5mg |
Vláknina | 684,4mg |
Vitamín A | 47,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Soda jedlá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vanilkový lusk, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sedmikráska, Citrónová šťáva, Citrónová kůra, Citrónová šťáva, Kypřící prášek do pečiva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sedmikráskové citrónové cupcakes postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 170°C a připravíme si formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. 4 chemicky neošetřené omyté citróny osušíme a jemně nastrouháme, pak z citrónů vymačkáme do skleničky šťávu. Sedmikrásky opatrně omyjeme, vodu setřepeme a na chvíli je dáme do skleničky s vodou, aby nám nezvadly. |
2 | Připravíme si citrónový krém: do jedné mísy prosijeme moučkový cukr. Do druhé mísy dáme změklé pokrájené máslo, z vanilkového lusku vyškrabaná semínka a 4 lžíce citrónové šťávy. Ručním elektrickým šlehačem směs šleháme asi 1-2 minuty do doby, až se vše krásně spojí. Pak postupně, v několika dávkách, budeme přidávat moučkový cukr. (Cukr se totiž v menších dávkách lépe zašlehá do krému.) Krém by měl být hladký a nadýchaný. Z krému odebereme necelou 1/5 a odložíme ji, protože toto množství použijeme do těsta. |
3 | Připravíme si těsto: do mísy prosijeme hladkou mouku s kypřícím práškem, jedlou sodou a přimícháme cukr. Přidáme na kousky pokrájené změklé máslo, všechnu citrónovou kůru, 1.5 lžíce citrónové šťávy a čerstvá vejce. Směs šleháme ručním elektrickým šlehačem do doby, až se všechny suroviny spojí. |
4 | Z jednoho vanilkového lusku vyškrábneme do hrnečku všechna zrníčka a promícháme je s 3 lžícemi mléka. |
5 | Za stálého šlehání přidáme vanilku s mlékem a šleháme dalších 30-60 sekund do doby, až se nám vše spojí. Nakonec zašleháme necelou 1/5 citrónového krému. Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané. Těstem naplníme košíčky tak, že těsto nabereme polévkovou lžicí a malou lžičkou ho ze lžíce seškrábneme do košíčku. Tak naplníme všechny košíčky do 2/3. |
6 | Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout. |
7 | Krém vložíme ho do cukrářského pytlíku s ozdobnou hubičkou. |
8 | Košíšky ozdobíme krémem. Krém ozdobíme květy sedmikrásek. Košíčky poklademe na tác a můžeme podávat. Dobrou chuť. |