Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 14486

Ingredience

Na krém
1 polévková lžíce Citronová kůra
250 ml Citronová šťáva
72 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
125 ml Voda pitná
Koláč citrónový
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 565 kcal
Kilojoule 2 363kJ
15% Sacharidy 55 g
50% Tuky 37 g
11% Sodík 223 mg
10% Bílkoviny 6 g

Koláč citrónový postup přípravy receptu:

1

Kypřící prášek vsypeme do mouky, přilijeme rozehřáté máslo, vodu a osolíme. Těsto rychle spojíme, vytvarujeme do skleněné, vymaštěné zapékací mísy tak, aby okraj byl vysoký. Dno propícháme, aby se při pečení těsto nezvedalo a upečeme v předehřáté troubě do zlatova.

2

Příprava krému: v kastrolu smícháme všechny přísady a zastálého šlehání necháme zhoustnout. Tímto vychladlým krémem naplníme hotový koláč, na okraj a do středu navršíme oslazený sníh z bílků. Koláč dáme do mírně teplé trouby a jakmile bude sníh zlatě hnědý, vyndáme jej.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept