Tiramissu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tiramissu
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64565 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
2 kávová lžička | Káva instantní |
500 g | Mascarpone |
3 balení | Piškoty cukrářské |
50 ml | Rum |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 128,7mg |
Draslík | 49,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kakao - prášek, Káva instantní, Piškoty cukrářské, Rum, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tiramissu postup přípravy receptu:
1 | Do horké vody vmícháme kávu a necháme vychladit. |
2 | Dobře vyšlehanou oslazenou smetanu vmícháme do rozšlehaného mascarpone a krém necháme vychladit. |
3 | Do mělké čtverhranné mísy klademe cukrářské piškoty, které jsme namočili z obou stran do kávy. Vrstvu piškotů potřeme šlehačkovým krémem. Na něj opět položíme vrstvu piškotů namočených v kávě s rumem. Opakujeme do vypotřebování piškotů. Poslední je vrstva krému, kterým potřeme i hrany. Tiramissu necháme v lednici vychladit. |
4 | Před podáváním přes sítko posypeme kakaem. |