Jednoduchý recept

Conchiglie s tuňákem a kapary

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6466

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Kapary sterilované
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
425 g Tuňák v oleji
500 g Těstoviny Conchiglie
5 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 833 kcal
Kilojoule 3 484kJ
21% Sacharidy 77 g
50% Tuky 38 g
23% Sodík 462 mg
80% Bílkoviny 45 g

Conchiglie s tuňákem a kapary postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

2

Mezitím rozehřejeme máslo a krátce orestujeme najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Tuňáka necháme okapat, rozdrobíme, přidáme k cibuli, vmícháme citronovou šťávu, smetanu, polovinu nakrájené petrželky a kapary. Ochutíme pepřem a zvolna asi 5min provaříme.

3

Poté omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme zbytkem petrželky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept