Švejžužu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švejžužu
Švejžužu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64814 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Paprika červená |
500 g | Vepřová kýta |
Na marináda | |
---|---|
1 kávová lžička | Kari koření |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 kávová lžička | Omáčka sojová světlá |
1 kávová lžička | Solamyl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 358,5mg |
Draslík | 634,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená, Vepřová kýta, Kari koření, Olej rostlinný, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sojová světlá, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švejžužu postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky, papriku očistíme od semínek a nakrájíme na nudličky. Žloutky smícháme s omáčkou, solamylem a kari. |
2 | Maso s paprikou vložíme do mísy, přelijeme marinádou a dobře promícháme. Pod fólií dáme přes noc do lednice. |
3 | Druhý den maso po orestujeme na rozpáleném oleji. |
Poznámka
Podáváme s rýží nebo hranolky.