Vejce s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s jogurtem
Vejce s jogurtem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 6906 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Jogurt bílý |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 254,6mg |
Draslík | 149,0mg |
Vláknina | 392,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jogurt bílý, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vejce s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | V osolené a okyselené vodě vaříme asi 7 minut ztracená vejce. |
2 | Na talíř dáme česnek utřený se solí, smícháme s jogurtem a doprostřed vložíme vejce. Posypeme je paprikou, opepříme a polijeme rozpáleným máslem. Nakonec ozdobíme nasekanou petrželovou natí. |
3 | Podáváme s chlebem a salátem z paprik. |