Holandský sýrový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holandský sýrový salát
Holandský sýrový salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 7101 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice |
2 ks | Jablka |
100 g | Majolka |
1 ks | Okurky nakládané |
10 g | Pažitka |
100 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 134,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Okurky nakládané, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Majolka, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holandský sýrový salát postup přípravy receptu:
1 | Všechny suroviny nakrájíme na jemné nudličky. Smícháme je s majolkou ochucenou hořčicí a pažitkou. |
2 | Salát necháme asi 1/2 hodiny uležet v chladu. |
3 | Podáváme s topinkami nebo jej můžeme plnit do rajčat nebo okurek. |