Moumelich - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moumelich
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 729 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
1 ks | Hřebíček |
150 g | Mák mletý |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Med včelí |
5 dl | Mléko polotučné |
30 g | Perník |
1 špetka | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 85,0mg |
Draslík | 547,5mg |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček, Med včelí, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Perník mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Moumelich postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme mletý mák v mléce. Přidáme špetku mleté skořice, hřebíček, osladíme medem a zahustíme nastrouhaným perníkem. |
2 | Vzniklou omáčkou přeléváme prázdné kynuté uvařené těsto. |
3 | Můžeme podávat také k vánočce, ale omáčka by měla být studená. |
Poznámka
V dřívější době to býval vánoční pokrm.