Pikantní kuřecí stehna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní kuřecí stehna
Pikantní kuřecí stehna
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7361 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Fenykl obecný |
1 špetka | Hořčice v prášku |
100 g | Hrášek |
4 ks | Kuřecí stehna |
3 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
100 g | Pastinák |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 166,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fenykl obecný, Hrášek, Kuřecí stehna, Olej sezamový, Paprika mletá sladká, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice v prášku, Pastinák, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní kuřecí stehna postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a kůži křížem nařízneme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Fenykl očistíme, omyjeme a nakrájíme rovněž na plátky. Jednu fenyklovou nať si odložíme stranou. Hráškové lusky omyjeme a konce odkrojíme. Oloupaný pastinák nakrájíme na plátky. |
2 | Do masa vetřeme sůl, pepř, mletou papriku a práškovou hořčici. Na rozpáleném oleji stehna po obou stranách opečeme. |
3 | Do woku dáme trochu vody, připravenou zeleninu dáme do bambusového košíčku, navrch položíme stehna, usadíme do woku a v páře vaříme 15-20min. |
4 | Kuřecí maso podáváme se zeleninou, dozdobené snítkami zbylé fenyklové natě. |