Skopové maso s kapustou a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové maso s kapustou a bramborami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7458 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 ks | Kapusta hlávková |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
750 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 38g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 316,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kapusta hlávková, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové maso s kapustou a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso omyjeme, vykostíme a nakrájíme na kostky. Z kostí uvaříme vývar. |
2 | Cibuli rozkrájenou na kroužky podusíme na másle, přisypeme k ní nakrájené maso, osolíme a chvilku podusíme bez podlévání. Později maso podlijeme vývarem z kostí. |
3 | Kapustu omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na silnější proužky. Brambory nakrájíme na kostky a spolu s rozkrájenou kapustou přidáme k poloměkkému masu. Přilijeme trochu vývaru, opepříme dle potřeby přisolíme. |
4 | Pokrm necháme dusit přikrytý do té doby, než brambory změknou. Nesmějí být však rozvařené a pokrm nesmí být kašovitý. |