Ražniči z telecích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ražniči z telecích jater
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7514 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kg | Játra telecí |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kg | Slanina vepřová |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 475,0mg |
Draslík | 520,6mg |
Vláknina | 263,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra telecí, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ražniči z telecích jater postup přípravy receptu:
1 | Omytá a odblaněná játra nakrájíme na malé čtverečky. Osolíme, opepříme a stejně nakrájíme i slaninu. |
2 | Na jehlu napichujeme střídavě játra potřená máslem a slaninu slabě posypanou strouhankou. |
3 | Pečeme na rožni asi 15 minut. Podáváme se smaženými bramborami. |