Skopové maso s rýží a rajčatovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopové maso s rýží a rajčatovou šťávou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7619 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
250 ml | Rajčatová šťáva |
400 g | Rýže loupaná |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
750 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 11,7mg |
Draslík | 263,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 414,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Rýže loupaná, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rajčatová šťáva, Skopová plec, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopové maso s rýží a rajčatovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli a přidáme maso drobně rozkrájené. Opečeme po všech stranách, osolíme, mírně podlijeme rajčatovou šťávou a necháme dusit. Během dušení přiléváme po malých dávkách rajčatovou šťávu. |
2 | Šťávu vydusíme na menší množství a k masu přidáme zvlášť uvařenou a okapanou rýži. Přikryjeme a ještě 5 minut dusíme na mírném ohni. |
3 | Před podáváním povrch posypeme strouhaným sýrem. |
4 | Jako přílohy podáváme zeleninové saláty. |
Poznámka
Rýži pro tento pokrm vaříme jen 12 minut od doby, kdy se začne vařit. Nesmí nám příliš změknout.