Hovězí burger se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí burger se slaninou
Hovězí burger se slaninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 7728 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
400 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule červená |
800 g | Hovězí maso mleté |
50 g | Máslo bylinkové |
2 ks | Rajčata |
4 ks | Salát hlávkový |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Čedar |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 244,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 871,2mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Hovězí maso mleté, Rajčata, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo bylinkové, Salát hlávkový, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí burger se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Maso osolíme, rozdělíme na 4 porce a upravíme do tvaru karbanátků. Opečeme na grilu nebo na teflonové pánvi cca 12min pro propečený, 8min medium nebo 4min pro krvavý. |
2 | Čerstvé bulky rozkrojíme napůl, namažeme máslem a v troubě předehřáté na 180C je dokřupava opečeme. |
3 | Anglickou slaninu orestujeme na pánvi cca 3min dokřupava. Sýr nakrájíme na plátky, po jednom položíme na burgery a lehce opečeme na grilu, dokud se sýr neroztaví. Poté přidáme slaninu. |
4 | Rajčata a cibuli nakrájíme na plátky a spolu se salátem burgery dozdobíme. |