Slepice v rajčatové šťávě s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepice v rajčatové šťávě s houbami
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 7862 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
30 g | Houby sušené |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 l | Rajčatová šťáva |
100 g | Sádlo škvařené |
1 ks | Slepice |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 394,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sádlo škvařené, Slepice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Mouka pšeničná hladká T 650, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepice v rajčatové šťávě s houbami postup přípravy receptu:
1 | Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme česnek utřený se solí, omyté čtvrtky slepice, namočené a překrájené houby, rajčatovou šťávu a vodu. Dusíme doměkka. |
2 | Když je maso měkké, zaprášíme základ moukou a po zasmahnutí podlijeme trochou vody. Krátce podusíme. |
3 | Podáváme s opečenými bramborami. |