Jednoduchý recept

Houskový nákyp s mandlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 8269

Ingredience

80 g Cukr krupice
50 g Mandle
500 ml Mléko polotučné
80 g Máslo čerstvé
1 špetka Olej mandlový hořký
5 ks Vejce slepičí
5 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

133% Kalorie 2,618 kcal
Kilojoule 10 953kJ
74% Sacharidy 267 g
184% Tuky 138 g
20% Sodík 407 mg
151% Bílkoviny 85 g

Houskový nákyp s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Na tenké plátky nakrájíme housky, zalijeme mlékem a necháme změknout.

2

Rozehřejeme na pánvi 40g másla, dáme na ně vymačkané housky a opékáme za stálého míchání.

3

Hmota musí být kašovitá a hustá.

4

Zbylé máslo s cukrem a žloutky utřeme do pěny. Přidáme mandle a hořký mandlový olej a prochladlou houskovou hmotu.

5

Důkladně promícháme.

6

Zbývající cukr zašleháme do sněhu a vmícháme do hmoty. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, naplníme hmotou a uhladíme povrch.

7

Pečeme při 180 stupních v předehřáté troubě dozlatova 45 minut.

8

Podáváme s malinovým kompotem či rosolem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept