Pomazánka ze žervé s ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka ze žervé s ředkvičkami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8533 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
8 ks | Ředkvička |
5 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
160 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 201 kcal
Kilojoule 842kJ
1% Sacharidy 4 g
26% Tuky 19 g
4% Sodík 78 mg
6% Bílkoviny 4 g
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 18,3mg |
Draslík | 116,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 3,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka ze žervé s ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo utřeme se solí do pěny. |
2 | Do másla vešleháme žervé, smetanu a nakonec vmícháme omyté, nastrouhané ředkvičky. |
Poznámka
Podáváme s tmavým chlebem nebo pečivem.