Lázeňská omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lázeňská omeleta
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 9932 |
Kategorie: | Sladké omelety |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
30 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vejce slepičí |
5 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 135,9mg |
Draslík | 50,5mg |
Vláknina | 63,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lázeňská omeleta postup přípravy receptu:
1 | Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme smetanu, mouku a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. |
2 | Omelety pečeme na pánvi vymaštěné máslem. Plníme je zavařeninou nebo je podáváme pocukrované s ovocným salátem. |