Libye
Libye je země, které území tvoří z velké části neúrodná poušť a její kuchyně je vzhledem k omezeným možnostem zemědělství a chovu hospodářských zvířat poměrně skromná.
V Libyi se pěstuje ječmen, olivy, datle, fíky, vinná réva a rajčata a tyto plodiny společně s rýží, kuskusem a jehněčím nebo hovězím masem tvoří základ jídel libyjské kuchyně. V této části najdete recepty na jídla z Libye, které vás příjemně překvapí nejen svojí poměrně snadnou přípravou, ale i konečnou chutí hotových jídel.
Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Maso slijeme přes síto a necháme vychladnout. Celer omyjeme a...
Jehněčí maso nakrájíme na větší kusy, vložíme do vody a tu přivedeme k varu. Přidáme pepř s sůl, bobkový list, část nového koření, kardamon a...
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, oloupaný česnek prolisujeme. Cukety omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Omyté papriky podélně rozřízneme,...
Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka, oloupaný česnek prolisujeme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Papriky omyjeme, podélně rozřízneme,...