Nigérie
Nigérie patří mezi největší producenty ropy na světě a zemědělství ani chovu domácích zvířat se v této africké zemi příliš nevěnují. Nigérijská kuchyně je poměrně skromná a typicky africká.
V Nigérii se nejčastěji připravuje jehněčí, hovězí a kuřecí maso, jako příloha se používá rýže, kuskus a různé lustěniny - nejvíce hrách. Oblíbená je i zelenina a různé druhy tropického ovoce. Podle receptů v této části si můžete zpestřit svůj jídelníček některými jídly z Nigérie a určitě budete příjemně překvapeni jejich konečnou chutí. .
Cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, rajčata na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme...
Hovězí maso nakrájíme na velmi tenké plátky, mleté arašídy smícháme se solí a mletou pálivou paprikou a plátky masa v této směsi obalíme. Maso...