Pečená jablečná omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená jablečná omeleta
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 10086 |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
4 ks | Jablka |
80 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 275,6mg |
Draslík | 292,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 390,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená jablečná omeleta postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme a každé rozkrojíme na 8 kousků. Cca 1min je orestujeme na 50g másla s polovinou množství cukru. Poté zakryjeme pokličkou a 5min podusíme. |
2 | Mezitím smícháme vejce, mléko, mouku, zbytek cukru a špetku soli. |
3 | Jablka naskládáme do zapékací mísy, poklademe zbylým máslem a zalijeme připravenou směsí. Pečeme v troubě předehřáté na 200C cca 12-15min. |
Poznámka
Hotovou omeletu posypeme moučkovým cukrem a podáváme teplou.