Recept

Kuřecí polévka s kari kořením

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 10134

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
2 kávová lžička Kari koření
450 g Kuřecí prsa
2 ks Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
340 g Rajčata
100 g Rýže loupaná
150 g Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Sůl
1000 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 759 kcal
Kilojoule 3 178kJ
10% Sacharidy 36 g
267% Tuky 200 g
49% Sodík 975 mg
56% Bílkoviny 32 g

Kuřecí polévka s kari kořením postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a osolené a opepřené kuřecí prsíčka na něm lehce osmahneme 2 minuty po každé straně. Pak maso vyjmeme, odložíme stranou a do hrnce přidáme na drobno nakrájenou cibuli, celer a mrkev na kolečka a prolisovaný česnek. Dusíme 2 - 3 minuty. Vmícháme kari koření a podusíme ještě další minutu.

2

Přidáme oloupaná a odjadřená na kousky nakrájená rajčata, vývar a bobkový list a přivedeme k varu. Kuře vložíme zpátky do hrnce a zmírníme plamen. Zakryjeme pokličkou a vaříme mírným varem 15 - 20 minut, dokud kuře nezměkne. Poté kuře vyjmeme z hrnce a dáme vychladnout. Polévku opět přivedeme k varu, vmícháme do ní rýži a hrnec částečně zakryjeme pokličkou. Vaříme mírným varem dalších 15 minut, až je rýže měkká. Mezitím nakrájíme vychladlé kuřecí maso na malé kousky.

3

Z polévky vyjmeme bobkový list, přidáme kuřecí maso a necháme 2 - 3 minuty přejít varem. Polévku odstavíme z ploténky, vmícháme do ní smetanu a podáváme.

Poznámka

Podáváme v nahřátých talířích s čerstvým pečivem. Polévku můžeme dozdobit koriandrem nebo sekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept